8/1/12

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ

1) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/1/12 ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ(ΤΡΑΠΕΖΙ)ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΣΤΙΣ 20.00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

2)
Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει εκδήλωση με τίτλο «Πολύγυρος: πρωτεύουσα ιστορική, πόλη πολιτισμού», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφοπούλου 3) στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση ο συγγραφέας Γιώργος Ζωγραφάκης θα αναπτύξει τις βασικότερες στιγμές της ιστορίας του Πολυγύρου και της Χαλκιδικής από το 1821 έως το 1912 ενώ παράλληλα η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια του Πολυγύρου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της ιστορίας της πόλης μας και του νομού, για τη συγκεκριμένη περίοδο και η προβολή της πλούσιας παράδοσης και του πολιτισμού, που διαθέτουν, στοιχεία τα οποία διατήρησαν για αιώνες, με αγώνες κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας.

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα εκτεθούν έργα με θέμα «Πολύγυρος» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου καθώς επίσης και εκδόσεις συγγραφέων και συλλόγων της περιοχής μας, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν το νέο, τρίτο ψηφιακό δίσκο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου με παραδοσιακά τραγούδια.
Συμμετέχουν  οι καλλιτέχνες:

Κοντζίδης Παναγιώτης
Σταύρου Στέλιος
Αντωνιάδης Βασίλειος
Αρσένης Γιώργος
Κόκκαλης Νίκος
Λιάρα Εφη
Καραδήμος Παράσχος
Λιάμπας Δημήτρης
Γκολόης Αργύρης
Ζογλοπίτης Φώνης
Μαυροπούλου Χρυσούλα
Αννα Δίσκου
Βασιλάκης Νίκος
Μπιτσιός Αθανάσιος











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου